Kategorier
Måleri

Nya färger livar upp!

Funderar du på att måla om hemma? Att se färg flagna på väggarna är ingen rolig syn. Anlita en professionell målare som gör ett bra underarbete och sedan målar den färg och nyans du bestämmer!

Överväger du att måla om? Har du kanske svårt att bestämma dig för vilken kulör som egentligen passar bäst? Ett tips för den villrådige färgväljaren är att ta reda på vilken färg som tillhör födelsedagsmånaden! Kanske en granatröd vägg för den som är född i januari? Eller en ljuvligt safirblå vägg för septemberbarnet?

Hur man än kommer fram till färg och nyans på det som ska målas, så är det när färgvalet är gjort som jobbet börjar på riktigt. Det spelar ingen roll om det är utomhus eller inomhus man målar, att göra grundjobbet rätt är viktigt för slutresultatet. Vill man att den nya färgen ska hålla länge och samtidigt slippa det fysiska slitet, kontakta en målare i Stockholm för jobbet!

Ett välgjort grundarbete är avgörande

För att grundjobbet ska bli bra bör man först slipa ytan som ska målas. Utomhus kanske man behöver byta panel om någon planka börjat bli murken. Efter slipningen bör man spackla och se till så att ytan är slät innan man börjar måla. När ytan är förberedd grundmålas den med grundfärg, vilket ger en bra fästyta för själva färgen och gör så att färgen håller bättre. När grundmålningen är klar är det dags för den färg man valt, och när den har torkat kan man sätta sig och njuta av målarens proffsiga resultat!