Om oss

Vi som ligger bakom den här sidan har samtliga lång erfarenhet av byggbranschen. Detta inom olika områden och på olika positioner inom företag. Detta ger oss en kunskap och ett djup som vi gärna delar med oss av.

Målet är att ge lite kött på benen till vanliga privatpersoner om hur man ska tänka i samband med olika projekt som rör renoveringar, tillbyggnader eller nybyggnationer. Allt fler prioriterar de egna hemmen idag snarare än resor och bilar. Det är roligt, men det finns samtidigt en baksida. De pengar som man lägger på olika renoveringar ska vara investeringar. Det blir det inte om man gör saker fel och utan kunskap – eller om man anlitar en firma som utför ett undermåligt jobb. Det senare är tyvärr inte ovanligt att se.

Sedan Rot-avdraget infördes så har antalet fuskjobb ökat markant. Ett gissel som påverkar ryktet för hela byggbranschen. Hur ska man göra för att hitta rätt företag – till rätt pris? Vi ska försöka ge värdefulla tips om detta.

Kan du verkligen bygga det du planerar? Allt utgår från detta och vi vill försöka skapa en lite balans i när du ska ta fram verktygslådan – och när denna ska vila i garaget. Att renovera, oavsett vad, tar tid och det kostar nästan alltid mer än vad man räknat med. Har du tiden som krävs, kan du göra uppoffringar i din vardag – avstå golf, avstå socialt umgänge, avstå från andra roliga saker? – och kan din familj göra det? Att leva i ett byggkaos kostar på. Ska man börja renovera så måste man också se till att man går i mål.

Vi hoppas kunna förmedla kunskap om detta i våra texter. Vi ska skapa en sida om allt som rör byggfrågor och vi hoppas att du som läsare snappar upp lärdomar, tips och fakta som vi förmedlar. Välkommen!