Kategorier
Golv

Epoxigolv är lättstädat och har många bra egenskaper

Det finns många olika slags golv och epoxigolv är ett slitstarkt golvmaterial. Denna typ av golv är fogfritt, slagtåligt och väldigt lätt att hålla rent.

Har du hört talas om epoxigolv någon gång? Det finns flera benämningar på epoxigolv, såsom massagolv och fogfria golv. Epoxi är otroligt starkt och användningsområdena är många. Om du är ute efter en golvbeläggning som är tålig mot högt tryck och är slitstarkt är det ett epoxigolv du bör välja.

Detta golvmaterial är populärt inom olika typer av verksamhet. Några exempel är storkök, sjukhus, industrier och livsmedelsbutiker. Ett epoxigolv är väldigt lättstädat och hållfast och passar perfekt inom områden där det ställs höga krav på en ren miljö. Golvet tål de flesta kemikalier och behovet av underhåll är minimalt.

Epoxigolv består av två huvudkomponenter

Man kan säga att ett epoxigolv egentligen är en speciell färg som du stryker på ett befintligt underlag. Det kan vara exempelvis ett betong- eller trägolv. Ett epoxigolv består av två huvudkomponenter: bas och härdare. Ytan blir helt slät och fogfri och blir därmed fri från svaga punkter. Golvet blir också mycket hygieniskt då det är lättstädat.

I tunga industrier och i parkeringsgarage är epoxigolv mycket populära då det ställs höga krav på tåliga golv där. Om golvet skulle få en skada går det att reparera lokalt, man behöver alltså inte åtgärda hela golvets beläggning. Ofta räcker det med att ett epoxigolv hålls rent med våtmoppning, men det tål även tuffare rengöringsmetoder vid behov.

Ta reda på mer om epoxigolv på denna sida: epoxi-golv.se