Kategorier
Bostadsanpassning

Bostadsanpassning gör livet enklare i Stockholm

Bostadsanpassning gör livet lättare för dig med funktionshinder i Stockholm. I ditt eget hem ska du kunna känna dig fri att leva precis det liv du vill leva.

Alla människor ska ha möjlighet att kunna leva sitt bästa liv. Särskilt i sina egna hem. Ändå kan ett funktionshinder ställa till det rejält i vardagen. Ofta handlar det om dåligt anpassade bostäder. Som funktionshindrad ska du dock ha rätt till att få ditt hem anpassat efter dina behov. Både i en storstad som Stockholm och på mindre orter.

Du som ännu inte ansökt om bostadsanpassning bör ta kontakt med din stad eller kommun för att få dina behov fastställda. Säkert är du trött på dessa eviga handläggningar, men misströsta inte. Processen att få en bostadsanpassning godkänd ska inte behöva vara alltför krånglig. Och när den väl är godkänd finns det externa aktörer som tar över det praktiska jobbet från kommunen.

Bostadsanpassning ett måste i en storstad som Stockholm

Särskilt kan bostadsanpassning i Stockholm vara en god idé för dig som känner dig begränsad i hemmet. En storstad är onekligen en knölig plats att vara funktionshindrad på, och du behöver en fristad där du själv har makt över din egen situation. Den platsen ska naturligtvis vara ditt hem, där du ändå troligtvis tillbringar mest tid. Det gör ju de flesta, funktionshinder eller ej.

Så om du ännu inte har kontaktat en handläggare på kommunen angående bostadsanpassning, så se till att göra det. Du ska inte behöva stå ut med en vardag som inte fungerar.