Kategorier
Måleri

Målare Stockholm – fördelar och nackdelar

Att måla om ger ny energi. Många har tröttnat på att ha vitt hemma och vill hellre inreda med färger av olika slag. Det är roligt sett att detta skapar mer personliga och mer unika hem.

Det handlar emellertid också om ett arbete. Att måla om är krävande, det tar tid, det är fysiskt påfrestande och det kan bli dyrare än vad man räknat med från början – i synnerhet om man, som många gör, misslyckas och tvingas börja om. Vårt råd är att man anlitar en målare i Stockholm och att man betalar för ett professionellt jobb.

Att välja en målare i Stockholm är något som kommer med både klara fördelar, men även vissa nackdelar. Vi tänkte här nedan titta närmare på dessa – enligt följande:

Fördelar med en målare i Stockholm:

  • Effektivt jobb. Som sagt, det är krävande att måla och för många blir detta en rejäl överraskning. Väljer du en målare så garanteras du ett effektivt jobb som sker inom den överenskomna tiden och till det avtalade priset.
  • Rot-avdrag. En målare i Stockholm kan du anlita med ditt Rot-avdrag och genom detta dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Det förutsätter att du dels är berättigad att använda Rot – men även att den målare i Stockholm som du anlitar är registrerad för F-skatt. Båda dessa saker kan du kolla hos Skatteverket.
  • Rådgivning. En målare är även expert på färgmatchning och kan hjälpa dig med att hitta rätt kulör och nyans för just din inredning och ditt hem. Det är en enorm fördel då det kommer att skapa en röd tråd och ett mer homogent och sammansatt hem. Missa inte den hjälpen!

Nackdelar med en målare:

  • Kostnaden. Det kostar givetvis pengar att anlita en målare. Även med Rot så kommer det att bli dyrare än om du målar på egen hand. Det handlar emellertid också om en investering. För pengarna så får du ett resultat som både är snyggt och hållbart – och där du dessutom får garanti på jobbet.
  • Svårt att välja. Tyvärr så finns de målare som inte alls håller någon vidare kvalitet. Vårt råd i detta är att du alltid är noga med referenser och att du alltid ber om att få se på ett yrkesbevis innan du skriver ett avtal. Och du: betala efteråt när jobbet är klart – aldrig i förskott.