Kategorier
Måleri

Målare satte färg på Uppsala

En målare i Uppsala har flera olika uppgifter. Det kan vara att renovera i ett hem men även att arbeta för hela samhället genom att sätta färg på utemiljön.

Det hade diskuterats länge om hur man kunde pigga upp Uppsala. Det hade varit en hel del konst som skapats för utemöblerna under åren. Men nu ville de göra något lite annorlunda. De skulle sätta ut konstverk i en park så att barn och vuxna kunde ha glädje av dem. För att få lite extra liv i dem skulle de målas av en målare i Uppsala. Denne skulle få fria händer både när det kom till färg och form.

Målaren fick ett samtal när statyerna var klara och packade ihop sina saker. Sedan begav han sig till en lokal där de alla stod och där han kunde måla dem i alla möjliga härliga färger. Barnen hade fått önska och ville ha grälla färger som chockrosa och knallgrönt. Det skulle bli spännande att se slutresultatet, tyckte målaren Anders. Det var flera personer som höll med.

Målare fick alla att skratta

Det tog ganska lång tid att måla alla statyerna som sen skulle få torka ordentligt innan de kunde placeras ut. När det så småningom var klart behövdes lyftkranar för att kunna ta upp dem på den lastbil som skulle förflytta alla färgglada statyer. Allt skedde under ett stort hemlighetsmakeri. Ingen fick se dem innan det var klart.

Alla statyer hade lindats in i tyg som gjorde att ingen kunde se vad som dolde sig på de utvalda platserna i Uppsala. Så var det äntligen dags och alla statyer exponerades samtidigt. Genast började folk strömma till och visst blev det en så stor succé som han tänkt. Barnen klättrade på de fina djuren medan föräldrarna samtalade med varandra över varma koppar med drycker som kaffe och choklad. Barnen hade inte haft tid att fika, det fick bli vid ett senare tillfälle.