Kategorier
Bygg & Renovering

Fräsch och säker med hjälp av takläggare

Har ditt tak gjort sitt? En kompetent takläggare hjälper dig oavsett vilken situation du än hamnat i. Men vill du ha blått tak med röda prickar får du ta det med kommunens byggnadsnämnd först.

Ett bra tak varar mycket länge. Har du eller tidigare ägare till din fastighet skött sig bör du kunna räkna med att ett tak med tegelpannor håller minst 30 år. Sedan kan det såklart hända saker. Väder och vind, eller kanske skrot från ett vilset ufo, kan göra att ditt tak får skador. Oväntat och inte så roligt, men livet händer.

Ett tak med påväxt och med slitage är oavsett funktion kanske inte det roligaste. Det höjer inte direkt fastighetsvärdet. Du har bestämt dig och nu ska det bli takbyte. Det finns några grundläggande punkter som du behöver veta.

Hjälp från takläggaren

Först det formella. Vill du byta från exempelvis plåt till takpannor måste du veta att takstolarna tål den större tyngden. Där hjälper takläggaren dig. Det finns ett till möjligt hinder och det heter byggnadsnämnd. Byter du material eller färg vill de ha ett ord med i laget. Problem blir det sällan, men det är bra att veta.

Boka ett kostnadsfritt hembesök med en takfirma med gott rykte och lång erfarenhet. Då får du goda råd och kanske även information om diverse saker du inte tänkt på. Plus förstås en offert. Väljer du att tacka ja kan du se fram emot ett väldigt mycket fräschare hus med bättre inomhusklimat på köpet. Läs mer om takläggare på denna webbsida: takläggaren.se