Kategorier
Brandisolering

Brandtätning ser till att allt är säkrat

Varje gång du gör en renovering i hemmet behöver du anpassa brandskyddet. En brandtätning som experterna gör, är effektiv även när det ska göras om i hemmet.

Funderar du på att göra det mer brandsäkert i ditt hem? Då har du kommit rätt, här ska du få läsa vad du ska tänka på inför att göra ditt hem mer brandsäkert. Bränder är något som påverkar många. Det är förödande att läsa om och bara tanken på det får en att må illa. Det går inte att försäkra sig om att det aldrig börjar brinna, därför får du istället göra det du kan, för att lyckas bromsa branden.

När det börjar brinna så handlar det om tid. Tid behövs för att alla ska kunna ta sig ut. En trävilla utan ett brandskydd blir övertänd på bara någon minut. Har den däremot en brandtätning, så hjälper den till att bromsa både eld och rök från spridning. En brandtätning är inget mirakel som alltid stoppar branden, men den kan vara precis det som behövs för att bromsa den och rädda liv.

Hur fungerar en brandtätning?

Genom att göra en brandtätning i väggarna och byggnadens konstruktioner så hjälper det till att bromsa branden. Har du tur, kan det även stoppa branden helt från spridning. Oavsett vilket gör det att ni hinner ta er ut och chansen att brandkåren hinner komma är större. Vid brandtätningen tänker man på allt och tätar även kabelgenomgångar.

Att göra en brandtätning själv är ingen bra idé. Den kan trots allt rädda liv, och för att den ska fungera så behöver det göras på rätt sätt. Genom att låta experterna utföra brandtätningen så blir den komplett. Med vetskapen om att du har gjort det du kunnat för att bromsa en brand, kan du sova bättre på nätterna.