VAR MED!

Var med och engagera dig

Tillsammans gör vi en annan värld möjlig

Vi var länge uträknade, nu kommer vi igen – starkare, modigare och mer sugna än någonsin på att bygga upp Malmös kreativa och solidariska hjärta! Det har alltid varit med stor kärlek vi byggt upp och drivit våra verksamheter och med samma kärlek kommer vi återuppbygga våra nya lokaler och återstarta vår verksamhet!

Är det något vi lärt oss under de 10 år vi byggt upp Kontrapunkt så är det att förändring tar tid och kräver resurser. Därför vill vi bli fler! Malmö sjuder av kompetens, skaparlust, glädje, passion, solidaritet och en lust att skapa förändring. Vi vill göra det tillsammans.

Genom att vi blir fler som lägger tid på engagemang, kan vi visa att det går att organisera ett samhälle där vi tar hand om varandra, där vår kreativitet får flöda, där inget är omöjligt och där mänskliga rättigheter blir uppfyllda. Vi har valt görandet och handlingen – för att visa hur det kan göras. För inget är faktiskt omöjligt.

Med kärleken som drivkraft och övertygelsen om att livet blir så mycket mer när vi alla är med och tar ansvar för vår stad och för varandra, bjuder vi in till mer engagemang.

Byggkompetens

5532273479_712148db63_o

Var finns du visionära byggledare med förkärlek att leda stora projekt från vision till färdig byggnation? Vi letar med ljus och lykta efter dig som vill vara med och förverkliga vår vision om en magisk plats där vi kan samla och kanalisera Malmöbornas drömmar, hopp, engagemang och solidaritet.

Kunskaper: Vana att leda byggprojekt

Typ av engagemang: Kontinuerligt engagemang, 20 timmar per vecka

Intresseanmälan

Tillgänglighet är en fråga om mänskliga rättigheter!! Vi har en fantastisk ny lokal som vi vill ska vara öppen för alla oavsett funktionalitet. Vi letar efter en skarpsynt tillgänglighetskonsult som vill bidra till att alla Malmöbor kan ta del av Kontrapunkts verksamheter.

Kunskaper: Erfarenhet och certifiering

Typ av engagemang: Löpande under hela byggprocessen, eller enstaka insatser

Intresseanmälan

Let there be light! Vi söker en elektriker som vill vara med och sprida ljus i mörkret!
Vi återuppbygger Malmös kreativa och solidariska hjärta där vi kan mötas, stärkas och organisera oss för att möta de utmaningar som många av oss lever med. Med eller utan auktorisering (AL) söker vi efter dig med teknisk kompetens kring belastning och dimensionering, och dig som gillar att dra kabel.

Kunskaper: Auktorisering eller erfarenhet av elarbete

Typ av engagemang: Löpande under hela byggprocessen, eller enstaka insatser

Intresseanmälan

Om du längtar efter att få vara med och göra Malmö till en kärleksfullare och varmare stad, är du den bygget behöver. Är du montör och gillar att ha en plan – du behövs. Det kommer att finnas systemhandlingar att följa.

Kunskaper: Ventilationsmontering

Typ av engagemang: Löpande under hela byggprocessen, eller enstaka insatser

Intresseanmälan

Vi letar efter VVS – montörer som kan ta pulsen på våra vattenledningar – som likt artärer breder ut sig under våra golv och pumpar liv i hjärtat av vår organisation. Utan er stannar Kontrapunkt – vi behöver kunna laga mat, rengöra matsvinn, screentrycka och alla framtida bra saker som kommer att ske under vårt tak.


Kunskaper: Auktorisering eller erfarenhet av vvs-installation

Typ av engagemang: Enstaka insatser

Intresseanmälan

Vill du vara med och ingjuta hopp i Malmöbor? För att få till ett ordentligt matsvinnskök, enligt konstens alla regler, behöver vi spackla fall på vårt golv. Vi söker dig, golvspacklare med vana av storkök och produktionskök.


Kunskaper: Vana av att göra golv till produktionskök

Typ av engagemang: Enstaka insatser

Intresseanmälan

Vi söker byggare av rätta virket som kan omvandla reglar och gips till rum där vår verksamhet kan ta form – rum där vi tillsammans kan skapa den framtid vi vill se.

Konstruktionsritningar är som en karta av drömmar som bara väntar på att ta form – därför behöver vi bevandrade kartläsare som inte räds att rulla upp ärmarna, hugga in och hjälpa att göra drömmar till verklighet.  

Kunskap: Snickare eller erfarenhet av konstruktion

Typ av engagemang: Regelbundet under dagtid mellan kl 7-16 en eller flera dagar per vecka, alternativt enligt överenskommelse

Intresseanmälan

Gillar du att sätta färg på tillvaron?

Då kanske lokalen kan fresta dig med 1300 kvm bländande ny väggar som snart kommer att stå färdiga och redo för att förvandlas till det nya Kontrapunkt- samma inbjudande, mysiga och inspirerande rum, fast ännu bättre! Hoppas det, för att göra Kontrapunkt till ett hem för idéer och kreativitet behövs det flitiga händer som vill bidra till att göra världen till en varmare plats!

Kunskaper: Händig och grundläggande kunskap om måleri och spackling..

Typ av engagemang: Löpande under hela byggprocessen, eller enstaka insatser

Intresseanmälan

Organisatoriskt arbete

info

Vill du vara med och bomba sociala medier med kärlek och solidaritet? Det är full fart på Kontrapunkt varje timma i veckan och vi vill kunna berätta för alla, om alla spännande saker som händer i huset. Om du som webbkommunikatör längtar efter att få sprida goda nyheter, lärande exempel, inspiration och information, kan detta vara något för dig!

Kunskaper: Vana vid sociala medier, kunna beskriva händelser positivt, peppigt och med politisk analys

Typ av engagemang: Regelbundet, ca 5-10 timmar / vecka

Intresseanmälan

En bild säger mer än tusen ord och det finns otroligt mycket att berätta! Bild och text samspelar när det kommer till att sprida aktiviteter och idéer, och vi behöver dig som är formgivare för att göra vår kommunikation mer kreativ!

Kunskaper: Photoshop, Illustrator, Indesign & ha en stil som passar bra till Kontrapunkts grafiska stil

Typ av engagemang: Regelbundet minst 5 timmar / vecka eller enstaka insatser

Intresseanmälan

Av folket – för folket! Det är många av oss som brinner för förändring och för att kunna använda vår kollektiva tid så effektivt som möjligt behövs det en spindel i nätet, någon som smidigt kan överblicka det som behövs göras, när, var och hur, och vem som är rätt person för uppgiften samt följa upp och inspirera till mer engagemang.

Kunskaper:  Bra kommunikationsförmåga, engagerande och motiverande bemötande, bra “människokännedom”, kunna arbeta både med dator och med människor och öppen för nya tankesätt

Typ av engagemang: Regelbundet ca 10-20 timmar / vecka

Intresseanmälan

Nav sökes för att hålla Kontrapunkts verksamheter spinnande. Vill du hjälpa till att hålla reda på alla intäkter och utgifter? Som bokförare är du navet i verksamheterna – ekonomi är en stor del i Kontrapunkts varande och för att allt ska flyta på behövs det någon som verkligen älskar att fakturera, bokföra och registrera, är du den vi söker?

Kunskaper: Lättlärd eller erfarenhet av bokföring, kunna tänka i siffror

Typ av engagemang: Kontinuerligt, minst 4 timmar per vecka

Intresseanmälan

Administrativ ryggrad med fingertoppskänsla sökes till Kontrapunkts kooperativ.

Genom kooperativa lösningar kan Kontrapunkt finansiera sig själv i samarbete med olika aktörer. Det ger ett ekonomiskt oberoende där vi kan omfördela resurser till det som vi tycker är viktigt. Vi söker dig som med fingertoppskänsla kan hålla kontakt med kunder, följa upp på uppdrag och som med noggrannhet kan se till att fakturor och betalningar kommer rätt.

Kunskap: Lättlärd eller erfarenhet av bokföring och fakturering. Noggrann och strukturerad.

Typ av engagemang: Kontinuerligt, minst 2 timmar per vecka

Intresseanmälan

Vill du vara med och förändra samhället – en studiecirkel åt gången?

Att förändra samhället kräver synvändor – tänka om, lära sig nytt och göra om. Vi vill använda oss av vårt lärande och organiserar det inom studiecirklar.

Studiecirklar när folket med ny kunskap och bidrar till att betala hyran, win – win. Genom att administrera studiecirklarna, få igång nya och följa upp befintliga – frigör vi tid åt varandra, så att vi kan lära oss nya saker varje dag.

Kunskap: Lättlärd eller kunna studiecirkelregler och Gustav-programmet

Typ av engagemang: Kontinuerligt ca 7 timmar / månad i slutet på varje månad

Intresseanmälan

Vi söker en entusiasmerande skribent med kreativ ådra som kan omvandla det vardagliga till medryckande beskrivningar som ger mersmak.

Kontrapunkt har som mål att en dag vara helt ekonomiskt självförsörjande men fram tills dess behöver även vi ibland äska bidrag. Det finns många bäckar där vi kan vaska efter guld –  men de behöver hittas. Vi söker dig som vet vart du ska leta och som kan klä våra visioner i ord. Du som kan sätta fingret på det som särskiljer oss ur mängden och med entusiasm och charm kan omvandla våra visioner till medryckande projektbeskrivningar, som bidragsgivare vill vara med och stötta, så vi snabbare kan gå från vision till handling.

Kunskap: Bra på att skriva svenska texter, erfarenhet av projektbeskrivningar

Typ av engagemang: Kontinuerligt eller enstaka insatser, genomsnitt 2 timmar per vecka, mer när en ansökan ska in

Intresseanmälan

Frihetsälskande sys op med stark integritet och känsla för säkerhet sökes.

Kontrapunkt bygger upp en alternativ plattform för samhällsreform och det gäller även för vår digitala plattform. Vi har en vision om att själva få bestämma över den information vi tar fram och lagrar. Vi vill ha friheten att utveckla oss på det sätt som passar bäst för oss, därför vill vi bygga upp och använda oss av våra egna system, som vi kan ha full koll och kontroll över.

Vi söker dig som brinner för att bland annat installera, uppgradera och optimera dessa system.

Kunskaper: Vana att arbeta med Linux/CentOS, Docker, Virtualisering/oVirt, Klustring (DRBD, CoroSync/Pacemaker), kunna optimera Django, PHP och JavaScript/CSS, Python/Bash

Typ av engagemang: Regelbundet eller enstaka insatser enligt överenskommelse

Intresseanmälan

Estetisk, smidig och lösningsfokuserad Dev Op sökes

Det ska vara enkelt att använda digitala verktyg och hemsidor. Kontrapunkt vill ta fram snygga, funktionella och användarvänliga programmeringslösningar och söker dig som kan programmera webbappar och hemsidor. Om du gillar att ta dig an olika utmaningar, lösa allt från större kluriga frågor till små förbättringar som gör allas vardag lite smidigare, hoppas vi att du känner dig manad att anta utmaningen.

Kunskap: Javascript, HTML, CSS, GIT

Typ av engagemang: Kontinuerligt eller enstaka insatser enligt överenskommelse

Intresseanmälan

Praktiskt arbete

mat

Solidariska chaufförer sökes!

Transport är en av de viktigaste delarna av att tillvarata resurser. Därför bygger Kontrapunkt upp alternativa transportslingor runt om i Malmö för att smidigt kunna hämta upp och omfördela det vi solidariskt får in från mataffärer, malmöbor och andra som donerar mat och saker som vi sen använder i vårt solidaritetsarbete. Nu söker Kontrapunkt dig, trygg att köra både små och stora bilar som vill hugga in i detta arbete.

Kunskaper: Körkort, vana att köra skåpbil eller större bilar

Typ av engagemang: Regelbundet minst 2 timmar / vecka, eller enstaka insatser

Kolla in schemat för att se vilka dagar du köra transporter!

Kontraschema

Intresseanmälan

Vill du få Kontrapunkt att glänsa och gå som på räls!?

Det är mycket värt att kunna erbjuda en lokal som skiner i kapp med tankar som sprakar och kreativiteten som kommer att flöda. En lokal som inhyser kärlek förtjänar kärlek och omsorg. Du behövs som har den där lilla extra touchen som kommer få Kontrapunkt att glänsa.

Det finns  också en massa prylar som används flitigt, vilket betyder att de med jämna mellanrum måste fixas till lite grann.Samma saker behöver ibland flyttas runt, lagras eller slängas. Vi behöver dig som vill vara med och hålla Kontrapunkt rullande.

Kunskap: Noggrann, Kunna arbeta fysiskt

Typ av engagemang: Kontinuerligt varje vecka eller enstaka insatser, minst 3 timmar / gång

Kolla in schemat för att se vilka dagar du kan fixa med det praktiska!

Kontraschema

Intresseanmälan

Våra växter fyller flera syften, vi har dekorativa växter, nyttoväxter och växter för matlagning. För att de ska komma till sin rätt behöver de tas om hand, vattnas och beskäras. Vi behöver också odla och samla in fler för att möta våra behov. Vill du bidra till att skapa en grönare värld, och ett mysigare Kontrapunkt, engagera dig i att ta hand om våra växter.

Kunskap Grundläggande växtkännedom

Typ av engagemang: Regelbundet, 2-4 timmar i veckan

Intresseanmälan

När bilarna är ute och kör nästan varje dag behöver de få lite extra vård. Allt från en städning till att fixa besiktningen, så behöver vi dig som gillar att få bilar att rulla och vad som behöver göras för att även dem mår bra över längre tid.

Kunskaper: Gilla bilar och basic kunskap kring mekanikerna

Typ av engagemang: Kontinuerligt eller enstaka insatser, ca 2 timmar / vecka

Intresseanmälan

Vår gamla trotjänare, veteranbussen från 1967, söker  passionerade bussälskare och chaufförer så att den kan ta sig ut på vägarna igen. Bussen hyrs ut för att användas som transport till olika event, som festivaler, guidade turer och liknande.  

Som ansvarig måste du inte kunna allt från början men du behöver ha ett intresse för veteranbussar och förstå hur de funkar. Som bussansvarig har du ansvar för bussen och underhåller den. Du ansvarar för kontakt inför uthyrning och kontakt med chaufförer som ska genomföra uthyrningarna. Det krävs ett nära samarbete med andra i organisationen för att fatta beslut om vilka bokningar som är relevanta och möjliga att genomföra.

Busschauffören fungerar också som guide på bussen och kontrollerar biljetter, informerar om färden samt håller kontakt med organisatören av eventet kring parkering, avlämning mm.

Kunskap Erfarenhet eller intresse av veteranbussar. Erfarenhet av att köra veteranbuss är önskvärt men inget krav. Tydlig och rak kommunikation. Vana vid att köra veteranbussar, och förstå tekniken, alt vana vid busskörning och möjlighet att lära sig

Typ av engagemang Bussen är igång mellan april och november, och engagemanget är beroende av hur många uthyrningar som bokas. Cirka 2 timmar i veckan för löpande underhåll. Som chaufför är engagemanget beroende av hur många uthyrningar som bokas. Kortare, från en kväll, till längre bokningar på flera dagar

Intresseanmälan

Matglada plantbaserad matkreatörer sökes!

På Kontrapunkt vill vi frigöra vår kollektiva tid, så att fler kan få tid över att skapa det solidariska samhälle vi tror på. Vi använder mat från vår matbank för att skapa nyttiga och läckra veganska rätter, för alla att samlas kring. Genom att erbjuda plantbaserad mat tar vi hand om varandra, djuren och miljön. Det är ett av våra sätt att motverka individualism och gör maten tillgänglig till flera – oavsett om det är för att frigöra tid för mer engagemang eller för att fylla en hungrig mage.

Kunskaper: Vana att laga vegansk mat för ett större antal personer

Typ av engagemang: Kontinuerligt eller enstaka insatser ca 5 timmar / gång

Kolla in schemat för att se vilka dagar du kan laga mat!

Kontraschema

Intresseanmälan

All mat åt allt folk!

Det produceras så mycket mat i världen och i Sverige, att människor inte ens hinner konsumera den. Ätbar, nyttig och god mat krängs på oss konsumenter, och när det inte finns en köpare kastas hellre ätbar maten i soporna, än tas tillvara på. På Kontrapunkt tycker vi att det är skevt och därför samlar vi in ätbar mat som annars hade blivit sopor och gör den tillgänglig för flera. Genom att hämta upp och ta emot stadens mat kan vi gemensamt minska på användbar mat som slängs och erbjuda ett alternativ. Vill du vara med och ta vara på maten som finns? Vi söker dig med gott öga för mat som är ätbar och den som faktiskt inte går att rädda, för att sortera den mat som skänks.   

Kunskaper: Känna sig trygg att hantera livsmedel

Typ av engagemang: Kontinuerligt eller enstaka insatser, ca 5 timmar / gång

Kolla in schemat för att se vilka dagar du kan sortera mat!

Kontraschema

Intresseanmälan

Intresseanmälan