STÖD BYGGET!

BLI EN BYGGSTEN

I MALMÖS SOLIDARISKA HJÄRTA!

KÖP BYGGSTENAR!

Till bygget av det nya Kontrapunkt behöver vi byggstenar, symboliska byggstenar som gör det möjligt för oss att med gemensamma krafter bygga upp Malmös kreativa och solidariska hjärta.

Genom att köpa byggstenar är du med och samlar in de pengar som behövs för att slutföra bygget. Klicka på byggstenarna du vill köpa, de finns i olika valörer och det går givetvis bra att köpa en eller flera. Det går också att köpa byggstenar i valfri summa.

Genom ditt bidrag, litet som stort, blir du en viktig byggsten. 1,9 miljoner är en stor summa, men enligt principen “av var och en efter förmåga” kan vi bygga upp Kontrapunkt, tillsammans!

Vi kommer att nå målet…

  • …om vi blir 1000 personer som köper varsin stor byggsten!
  • …om vi blir 4 000 personer som köper varsin mellan byggsten!

Gör så här:

  1. Välj en liten, mellan eller stor byggsten (Du kan självklart köpa fler än en – eller kombinera!)
  2. Välj ett betalsätt
  3. Välj summa och köp en byggsten (skriv ”byggsten” som meddelande)

Köp en byggsten via swish! SWISH: 1230862466

1. Kopiera numret 2. Klicka på ikonen för att öppna appen

Meddelande: Byggsten


Köp byggstenar via Paypal

Köp byggstenar regelbundet via autogiro!

Köp byggstenar genom Bankgiro via: BG 383-7457 Meddelande: Byggsten

Köp byggstenar kontant kl 10-18 vardagar Norra Grängesbergsgatan 28

Växla din solidaritet mot byggstenar!

Byggsten för byggsten lägger vi grunden till det nya Kontrapunkt!

Solidaritet handlar om att ge, för att kunna tillgodose våra gemensamma behov. Med den solidariska växlingskursen sätter vi värde på det som verkligen är viktigt för oss, kollektiva insatser, återbruk och gemenskap.

Den solidariska växlingskursen är ett sätt att ifrågasätta marknadens logik och uppmanar oss att tänka om; allt måste inte köpas för pengar. Det finns andra lösningar som bygger på att vi enar våra krafter och resurser för att arbeta mot ett gemensamt mål. Vi vill bana väg för andra ideer där ett gemensamt ansvarstagande är centralt för att möta samhällets utmaningar tillsammans.

Tillsammans kan vi omvandla solidariska insatser till ett minskat behov av pengar och till konkreta byggstenar att bygga med. Varje donerad timme i branschkompetens, bygge eller volontärkraft tillsammans med varje donerad sak i form av material och utrustning, sänker den totala summan pengar som vi behöver samla in och blir till byggstenar som bygger upp Malmös solidariska hjärta igen!

Genom en solidarisk växling blir alla bidrag lika viktiga, oavsett hur stora eller små de är. Växla din solidaritet och bli en av byggstenarna i det solidariska Malmö!

kloss_färger

SOLIDARISK VÄXELKURS

4,9 miljoner kr...

…är marknadspriset på vad det utan stöd skulle kosta att på ett konventionellt sätt återuppbygga Kontrapunkt med alla våra verksamheter; matbank, kreativa verkstäder, kök, mötesplats och solidaritetscenter. I summan ingår bygglovsdokumentationer och byråkrati, alla byggkostnader, transporter och hyreskostnader under tiden.

Det är en svindlande summa för oss som organisation och återuppbygganden kändes länge som ett omöjligt uppdrag. Nu har vi hittat en lösning som vi tror kommer att klara av det till synes omöjliga – men din hjälp behövs!

..kan bli 1,9 miljoner med din hjälp

Med gemensamma krafter kan vi sänka kostnaderna. Återuppbyggnaden skulle kunna kosta max 2 miljoner kronor om vi alla hjälps åt. För att göra detta möjligt har vi tagit fram den solidariska växlingskursen. Genom den har vi redan innan byggstart kunnat få ner summan till 1,9 miljoner. Hjälp oss sänka kostnaderna ytterligare!

Bidra med branschkompetens

Vill du som entreprenör vara med och hugga in och hjälpa oss med din branschkompetens och tid, istället för pengar? Flera entreprenörer har redan antagit utmaningen!

Är du entreprenör och har någon kompetens eller idé som du vill diskutera med oss? Kontakta oss via 072-8560447 eller info@bygglove.nu

DSC_0456-01

Företag

Yes, vi behöver bautastenar också!

Att främja Malmös sociala arbete genom att stödja Kontrapunkt kan vara en del av ett företags hållbarhetsarbete.

Vi är öppna för olika idéer och samarbeten i utbyte mot ekonomiskt stöd.

Kontakta oss på info@bygglove.nu!

Engagera dig

Antar du utmaningen att göra det omöjliga möjligt? Genom att skänka din tid, hjälper du oss att sänka byggkostnaden. Ju fler vi är som engagerar oss i bygget desto mindre blir det faktiska behovet av pengar!

Är du med?! Kolla in vad som behövs göras

313026_252243598149468_422532_n

Donera material

För att sänka kostnaderna och för att ta tillvara på de ändliga resurserna vill vi återuppbygga med så mycket återvunnet material som möjligt. Har du något hemma som du inte behöver längre eller har ditt företag eller arbetsplats något som ni vill donera för att stötta Kontrapunkt? Kolla i behovslistan nedanför vad det är som behövs!

Behovslista

Hur funkar det att skänka material? 
Ta en bild och skicka den tillsammans med en kort beskrivning till logistik@kontrapunktmalmo.net så att det blir rätt! Under uppbyggnaden finns det inte mycket plats i lokalen och vi har bara plats att ta emot det som faktiskt behövs.

Har du något som inte finns på listan men tror att Kontrapunkt kan ha nytta av det?
Skicka en bild och en beskrivning till samma mejl som ovan!

byggmaterial
transport

Material

Verktyg & Skyddsutrustning

Inventarier