Solidaritet året om!

På julafton skriver vi återigen berättelsen om det solidariska Malmö. Ett Malmö som vänder ut och in på sig själv för att alla ska ha en riktigt bra jul. En julafton där alla är mätta, välklädda, friserade och rena. En julafton där det finns ett paket under granen som innehåller precis det där som sätter guldkant på vardagen. En julafton där ingen behöver vara ensam. Vi ser ett Malmö som håller öppet, bjuder in och bjuder till. Vi ser ett Malmö som erbjuder kreativa lösningar på utsatthetens effekter. Vi ser ett Malmö som raskt och effektivt täpper igen maskorna i skyddsnätet. Vi ser ett Malmö där en god jul är den som bringar glädje till andra. På julen lyser våra värderingar igenom och materialiseras i en kavalkad av solidaritet.

Julafton är dagen då alla erkänner att solidaritet behövs. Under julen är det extra svårt att se och känna utsatthet. Särskilt när vi ser att det som kan lindra den är något på det hela taget litet. Ett varmt mål mat, ett par extra långkalsonger, en kram eller en plats för vila. Julen står fortfarande för något lite magiskt, för tiden då önskningar kan slå in, och vi verkar vara fast övertygade om att vi kan omskapa världen för varandra.

Vi tror att det är möjligt att behålla och sprida den känslan och de handlingarna till fler dagar. När vi hjälps åt kan vi praktisera solidaritet året om!

Genom Kontrapunkts solidaritetscenter kanaliserar vi tillsammans den vilja, de resurser och den solidaritet som finns i Malmö. Det är en solidarisk omfördelningsplats av resurser där vi tar vara på samhällets överflöd och fördelar det vidare till de av oss som behöver, året om!


Köp ett solidaritetspaket & få ett fint gåvobevis att ge bort på www.bygglove.nu/solidaritet

Du kan också swisha till 123 086 24 66 eller via bankgiro 383-7457

Dela på facebook
Dela på twitter