Samtal och cykel på Matsvinnsfestivalen

Matsvinnsfestivalen slår i år ihop sig med Malmöfestivalen och bjuder på åtta dagars matsvinnsfokus med samtal och aktiviteter, där varje dag har olika teman. Kontrapunkt finns med både med samtal och med vår matsvinnscykel. Dessutom kommer vinsten från festivalens matsvinnsbutik att gå till Kontrapunkts bygge av en permanent matbank!

Samtal: Matens värde i ett solidariskt samhälle

Tid: Måndag 12/8 kl 15-15.30
Plats: Matsvinnsfestivalen 2019 (Malmöfestivalen) Gustaf Adolfs Torg
Facebookevent: www.facebook.com/events/1975406029226015/

Är det en självklarhet att mat måste kosta pengar? Vad är maten egentligen värd om det kastas tonvis av den varje dag? Maten tillhör oss alla, men för många av oss är det ingen självklarhet att kunna äta sig mätt varje dag. Kontrapunkt vill ändra på det i Malmö. Vi bygger just nu upp Sveriges första registrerade matbank – en omdistribueringsplats där de som vill dela med sig av sin överflödiga mat kan sätta in den och de som vill ha tillgång till mat kan hämta ut. Förhoppningen är att mötet mellan människor, och samtalen om maten gör det möjligt att fylla maten med ett annat värde. Ett solidariskt värde, ett samhälle där vi delar maten rättvist mellan oss. För att visa på matens reella värde är det lika viktigt att ge som att ta: när en kan och behöver. Kom och lyssna på hur vi tillsammans gör denna plats möjlig!

Matsvinnscykeln

Tid: Varje dag 9-16/8 kl 11-18
Facebookevent: www.facebook.com/events/2068598566599363/

Vi kommer också finnas på plats hela festivalen med Matsvinnscykeln. Med den hämtar vi upp och delar ut mat som blivit över av det överflöd som produceras. Under festivalen kommer vi cykla både på och utanför festivalområdet och dela ut mat. Ta vad du behöver och ge när du kan!

Bli matsvinnsvolontär!

Vill du ta ett matutdelningspass med cykeln? Hör av dig till engagemang@kontrapunktmalmo.net eller 0736-159949

Läs mer:
www.raddamaten.nu/matsvinnsfestivalen
www.facebook.com/events/1975406029226015/

Dela på facebook
Dela på twitter