Kontra och Roots ger rasismen rött kort

Kontrapunkt och Öland Roots skickar en gemensam hälsning till alla barn i Malmö som får lära sig att stå upp för sina rättigheter genom projektet ”Grundskolefotboll mot rasism – för allas lika värde”:
Tillsammans är vi starka! Tillsammans kan vi vara och skapa ett rättvist och solidariskt samhälle! Tillsammans ger vi rasismen rött kort! ✊?✊?✊?

Kontrapunkt är ett kultur- och solidaritetscenter i Malmö. I 10 år har vi bedrivit allt från kulturarrangemang, kreativa verkstäder och mötesplats, till solidaritetsarbete i form av akutboende för flyktingar, matbank, folkkök och nattöppen värmestuga för hemlösa. Vintern 2018 tvingades vi lämna våra lokaler och kampanjar nu för att återupbygga Malmös solidariska hjärta i ny lokal.

Öland Roots är en reggaefestival och en stor familj som i 16 år byggt upp en plats dit vi tillsammans kan komma bort från samhällets krav och orättvisa strukturer. På festivalen skapar besökarna en gemenskap fylld av den kärlek, solidaritet och medvetenhet som saknas i världen, vår omgivning och politiken som förs.

Dela på facebook
Dela på twitter