Solidarisk växelkurs – första uppdateringen!

Wow vilket fantastiskt gensvar på växelkursen vi fått den första kampanjveckan. Stort tack till personer och organisationer som växlat solidaritet mot byggstenar hittills – tack vare er kan vi snart börja återuppbyggnaden på riktigt!

Vår deadline är 30 september. Regelbundet fram till dess – men senast då – måste vi ha samlat in pengar, material och givetvis engagemang och kompetens så att vi kan genomföra bygget och samtidigt betala för både materialet, arbetet och de fasta kostnaderna under tiden.

?? Så här är status idag, på dag 11 av 119 ??

? Pengar: 54 172kr
På 11 dagar har det kommit in fantastiska 54 172kr från 182 personer/organisationer, så grymt! Det är fortfarande en bit kvar till målet 1,9 miljoner – hjälp oss att sprida ordet om att köpa byggstenar!

? Material: 19%
Genom donationer och räddat material från våra lokaler har vi hittills fått in 19% av allt material vi behöver för att bygga. Det har dessutom sänkt behovet av pengar med 130 000kr! Högst på behovslistan just nu står köksinventarier, gips, golvspånskivor och lite olika arbetskläder. Läs mer här >>

? Branschkompetens: 13%
Byggnätverkets arkitekt, kontrollansvarig, projektledning och Bas P har hittills lagt in ideellt arbete värt 214 000kr! Det har resulterat i ett bygglovsbeslut på matsvinnsköket – nu fortsätter arbetet för att få de två återstående, för kreativa verkstäder och mötesplats.

? Praktiskt byggarbete & logistik: 23 timmar
Den här har inte tickat på så mycket än, helt enkelt för att det praktiska bygget inte har börjat än. Den kommer att uppdateras så fort det börjar hända grejer! PS. Är du kunnig vvs-installatör eller snickare – hör av dig, du behövs!

Nu fortsätter vi framåt – och din hjälp behövs! Tillsammans kan vi omvandla solidariska insatser till ett minskat behov av pengar och till konkreta byggstenar som bygger upp Malmös solidariska hjärta igen!

Dela på facebook
Dela på twitter