byggmote

Byggplaneringen har börjat – saxlift behövs!

Nu börjar nedräkningen. Vi har lämnat in ritningar till stadsbyggnadskontoret, fått vårt första bygglov av tre, det för matsvinnsköket. Snart är konstruktionsritningarna för verkstäder och solidaritetscentret också på plats. Vi har äntligen börjat planera för hur vi ska bygga. Som vi har längtat!

Några av byggarna från Kontrabygg (vi behöver bli fler, joina oss, särskilt du som har kompetens inom el, vvs eller ventilation!) har haft det första mötet där vi gick igenom hur bygget kommer att organiseras.

Första mötet handlade om säkerhet, hur vi arbetar på ett bra sätt och upprättar en säker arbetsplats. Vi pratade om vilka arbetskläder som behövs, vilken typ av säkerhetsutrustning vi behöver använda och hur vi arbetar säkert på höga höjder.

Vår nya lokal har en fantastisk takhöjd med massa möjligheter, och det betyder att mycket av arbetet vi kommer att göra kommer utföras på hög höjd. Då behöver vi använda olika typer av säkerhetsutrustning, sele, byggnadsställning eller lift.

Då vi kommer jobba på många olika platser i byggnaden och det är viktigt att snabbt kunna flytta runt vill vi jobba från en lift.

Är det någon som har möjlighet att låna ut en saxlift? Det skulle underlätta och verkligen snabba på bygget för oss.

Fler behov vi har till första etappen i bygget är:

 

Se hela behovslistan här

Dela på facebook
Dela på twitter