4,9 miljoner…blir 1,9 med allas hjälp!

4, 9 miljoner kr är marknadspriset på vad det utan stöd skulle kosta att på ett konventionellt sätt återuppbygga Kontrapunkt med alla våra verksamheter; matbank, kreativa verkstäder, kök, mötesplats och solidaritetscenter. I summan ingår bygglovsdokumentationer och byråkrati, alla byggkostnader, transporter och hyreskostnader under tiden.Det är en svindlande summa för oss som organisation och återuppbygganden kändes länge som ett omöjligt uppdrag. Nu har vi hittat en lösning som vi tror kommer att klara av det till synes omöjliga – men din hjälp behövs!

Med gemensamma krafter kan vi sänka kostnaderna. Återuppbyggnaden skulle kunna kosta max 2 miljoner kronor om vi alla hjälps åt. För att göra detta möjligt har vi tagit fram den solidariska växlingskursen. Genom den har vi redan innan byggstart kunnat få ner summan till 1,9 miljoner. Hjälp oss sänka kostnaderna ytterligare!

Växla din solidaritet mot byggstenar

Byggsten för byggsten lägger vi grunden till det nya Kontrapunkt!

Solidaritet handlar om att ge, för att kunna tillgodose våra gemensamma behov. Med den solidariska växlingskursen sätter vi värde på det som verkligen är viktigt för oss, kollektiva insatser, återbruk och gemenskap.

Den solidariska växlingskursen är ett sätt att ifrågasätta marknadens logik och uppmanar oss att tänka om; allt måste inte köpas för pengar. Det finns andra lösningar som bygger på att vi enar våra krafter och resurser för att arbeta mot ett gemensamt mål. Vi vill bana väg för andra ideer där ett gemensamt ansvarstagande är centralt för att möta samhällets utmaningar tillsammans.

Tillsammans kan vi omvandla solidariska insatser till ett minskat behov av pengar och till konkreta byggstenar att bygga med. Varje donerad timme i branschkompetens, bygge eller volontärkraft tillsammans med varje donerad sak i form av material och utrustning, sänker den totala summan pengar som vi behöver samla in och blir till byggstenar som bygger upp Malmös solidariska hjärta igen!

Genom en solidarisk växling blir alla bidrag lika viktiga, oavsett hur stora eller små de är. Växla din solidaritet och bli en av byggstenarna i det solidariska Malmö!

Köp byggstenar

Genom att köpa byggstenar är du med och samlar in de pengar som behövs för att slutföra bygget. Klicka på byggstenarna du vill köpa, de finns i olika valörer och det går givetvis bra att köpa en eller flera. Det går också att köpa byggstenar i valfri summa.

  • Klicka på byggstenen du vill köpa och välj betalningssätt:
  • Swish 123 086 24 66 eller Bankgiro 349-7682
  • Skriv “byggsten” i meddelandet.

Testa växlingskursen

Testa växlingskursen och se hur solidaritet sänker kostnaderna >>

Exempel:

Om 50% av branschkompetensen doneras, sjunker pengabehovet med 1,03 miljoner kr.

Om 70% av materialet på behovslistan doneras, sjunker pengabehovet med 689 000 kr.

Se hur vi räknat och vad pengarna går till

Dela på facebook
Dela på twitter