matsvinncykel

Nu trampar vi igång Kontrapunkts MATSVINNSCYKEL!

Kontrapunkt är under (åter-)uppbyggnad – bland annat bygger vi Sveriges första matbank! Trots byggfokus och byggstök vill vi se till att behovet av allas rätt till mat tillgodoses. Oavsett vem du är och vad du gör, ska bra mat finnas tillgänglig – därför kör vi igång matsvinnscykeln!

Kontrapunkt tar dagligen emot tillagad mat och råvaror där sista förbrukningsdag fortfarande inte gått ut. När vi får in maten kollar vi om den är ätbar genom att granska den. Ser den ätbar ut, luktar den och smakar den bra – delar vi helt enkelt ut den. Nu vill vi dela ut mer mat till fler och det tänker vi göra genom matsvinnscykeln.

Vår plan med matsvinnscykeln är enkel; i väntan på vår riktig matbank ska köra igång ska den cykla runt i olika slingor i Malmö och dela ut frukt, grönsaker och bröd till alla som vill ha – så att fler kan få bra mat, gratis!

Facebook kommer vi lägga till datum & platser vi kommer att finnas på under sommaren. Håll utkik!

SOLIDARISKT KYLSKÅP & LEVERANSER

Vi delar också ut tillagad mat och råvaror genom ett Solidariskt kylskåp utanför vår lokal på Norra Grängesbergsgatan 28. Vem som helst får lämna och hämta upp mat. Vi gör också solidariska matsvinnsleveranser till andra organisationer, grupper och föreningar, kontakta oss så berättar vi mer.

ALL MAT BEHÖVS!

Om du, din organisation eller ditt företag har mat över som ni vill bidra med kan ni enkelt kontakta oss, så ser vi till att den kommer till nytta istället för att hamna i soporna.

Vill du skänka mat till oss rekommenderar vi att du också granskar maten om du är osäker på hur maten mår, innan du skänker det till oss. På det viset får vi bara in bra mat som fortfarande kan ätas. Det ger oss också mer tid över till att ge ut mer mat, till fler!

FRÅGOR & KONTAKT

Vid frågor om matsvinn och matdonationer, maila mat@kontrapunktmalmo.net

STÖD BYGGET AV SVERIGES FÖRSTA MATBANK!

Vi bygger upp Kontrapunkt igen och vill du engagera dig utifrån vad du vill och kan – kan du läsa mer här om hur du kan vara med!

Dela på facebook
Dela på twitter