Det här har hänt under våren

Vår nya lokal är en 1300kvm lokal som är godkänd för verkstad och industri. För att få bygga om den, och för att alls kunna ha öppen verksamhet utan att riskera att den stängs ner, behövs bygglov.

Vi kommer att berätta mer om processen framöver. Men i korta drag så har vi ägnat årets första fyra månader åt att samla ihop personer som kan tillverka bygglovsritningar, konstruktionsritningar, elritningar, ventilationsritningar och brandskyddsdokumentation. Vi suttit i oräkneligt antal möten och vi har sedan sökt om två olika bygglov samt gjort en teknisk anmälan. Nu väntar vi på svar.

Tills dess att vi får ett bygglovsbeslut – startbeskedet – får lokalen bara användas som verkstad och lager.

Parallellt med med den energikrävande och kostsamma bygglovsbyråkratin har vi försökt göra vad vi kunnat: vi har samlat in matsvinn från restauranger och serverat till hemlösa i värmestugan, och vi har självklart planerat för framtiden.

Men nu är våra bygglovsbesked bara några veckor bort – så nu är det dags att äntligen mobilisera för återuppbyggnaden av Kontrapunkt!

Läs mer om varför vi söker bygglov i artikeln härunder:

Dela på facebook
Dela på twitter