Det behövs inget bygglov för att bygga drömmar – det behövs bara bygglove!

Nu står vi äntligen i startgroparna för att återuppbygga Kontrapunkt! De som har följt oss vet att det var en byråkratisk bygglovsteknikalitet som blev början till slutet för Kontrapunkts verksamheter i våra gamla lokaler. Det behövs fortfarande bygglov, och det behövs också ekonomiskt stöd, material och engagemang. Men Kontrapunkt är uppbyggt på kraft, kärlek, engagemang och resurser och så tänker vi återuppbygga det igen.

Idag tar vi därför första spadtaget i kampanjen BYGGLOVE!

Kontrapunkt bär på idéer och visioner om en bättre värld som vi vill förverkliga, och hoppas kunna få göra det tillsammans med er. Nu skapar vi en kärleksbrigad för att göra verklighet av dessa visioner. Vi har lämnat ifrån oss våra gamla lokaler, men vi har aldrig släppt våra drömmar om ett varmare och mer solidariskt Malmö.

Trots att vi drivs av våra drömmar och visioner om ett solidariskt samhälle, är uppbyggnaden av Kontrapunkt på riktigt – vi bygger inga luftslott.

Det vi kommer att bygga är ett nytt solidaritetscenter där vi tillsammans tätar maskorna i skyddsnätet, möter grundläggande behov, delar resurser och kunskap, för att tillsammans skapa ett solidariskt samhälle. Vi återuppbygger de kreativa verkstäderna för att göra kultur och skapande mer tillgängligt, mer inkluderande och mer levande. Vi bygger en kulturell mötesplats och en kreativ och sociopolitisk experimentverkstad där drömmar får plats att blomma ut, och där vi kan stärka varandra att fortsätta engagemanget för ett rättvisare samhälle.

Bygglove är kampanjen, byggprocessen och mobiliseringsplattformen där vi som vill vara med och bygga upp vår solidariska och demokratiska gemenskap kan sammanstråla. Under tiden vi bygger upp Kontrapunkt har vi samlat allt som är på gång under bygget och i Kontrapunkt på www.bygglove.nu. Här kommer att finnas all info om vad som kommer hända, vad som är på gång och hur du kan göra Malmös kreativa hjärta möjligt!

Klicka runt här på hemsidan, läs vad vi vill, vad vi bygger och hur du kan vara med. Sprid ordet – och framförallt: anslut till dig till kärleksbrigaden!

Tillsammans och med kärlek återuppbygger vi Malmös solidariska och kreativa hjärta!

Dela på facebook
Dela på twitter